Man skjuten mitt under lördagshandeln

Kalmar Artikeln publicerades

En man skottskadades mitt i centrala Kalmar bland shoppande barn och vuxna på lördagsmiddagen.

Den skjutne föll ihop på marken medan den andre sprang från platsen. Han kunde dock gripas nästan omedelbart då polis befann sig alldeles i närheten.
Den skottskadade mannens tillstånd är allvarligt men stabilt. Händelsen utspelade sig strax efter klockan 13 på lördagen. Mitt emot Centralstationen uppe på gräsvallen stod de två männen, 24 och 34 år, och samtalade.

Någon larmade polisen
Plöstligt tog den yngre fram en pistol och sköt 34-åringen som föll ihop på marken. Därefter sprang han ifrån platsen. Flera vittnen tog upp förföljandet och någon larmade också polisen.
Polisens talesman Ulf Karlsson uppger att en polisstyrka befann sig alldeles i närheten.
- Därför kunde 24-åringen gripas nästan direkt. Han hann några hundra meter innan vi tog honom vid gamla vattentornet.

Motivet okänt
Ulf Karlsson vill inte uttala sig om några motiv till skottlossningen, men han säger att den gripne dömdes 1998 för bland annat misshandel. Mannen är okänd för polisen i Kalmar och hemmahörande i en mindre ort
i Sörmland.
- Den skottskadade är bosatt i Kalmar sedan ett par år tillbaka, så mycket vet vi. Men huruvida de båda känner varandra vet vi inte i nuläget, säger han.
Att en skottlossning inträffar mitt i stan en lördagseftermiddag hör inte till vanligheterna
i Kalmar.
- Nej, tack och lov. Det är chockerande när något sådant här inträffar i lilla Kalmar. Samtidigt kan man ju säga att verkligheten har hunnit i kapp oss här också, sådant här kan inträffa överallt och när som helst.