Man häktad mordet på Göran Lundblad

Kalmar Artikeln publicerades

Den unge man som som misstänks för mord i samband med Göran Lundblads försvinnande har häktats. Och han häktas på den starkare missgraden - sannolika skäl.

För drygt 1,5 år sedan försvann Göran Lundblad spårlöst. I början av midsommarhelgen anhölls en ung man och en ung kvinna, båda i 25-årsåldern, som misstänkta för mord i samband med försvinnandet. Häktningsförhandlingar mot mannen skedde under söndagseftermiddagen och utfallet blev enligt vad åklagaren önskade - mannen häktades på sannolika skäl. Den misstänkta kvinnan ska enligt uppgift begäras häktad under måndagen.

Efter den då 63-årige Göran Lundblads försvinnande 31 augusti 2012, konstaterade anhöriga att det saknades ägodelar till Göran Lundblad. Bland annat pass, pengar och en väska med kläder. I början utgick man därför ifrån att försvinnandet skett på frivillig väg. Men efter tio dagar anmäldes försvinnandet till polisen som snart inledde en förundersökning angående dråp och anmälde försvinnandet både nationellt och internationellt.

Hans bil hittades senare i Funkabo och och utifrån den fyndplatsen har flera skallgångar organiserats av bland annat Missing People. I mitten av maj i år ändrades sökrutinerna något och innefattade även hundar specialiserade på att hitta avlidna människor. Missing People sökte också i nya områden då det framkommit att Göran Lundblad kanske inte använt bilen som hittades i Funkabo. Veckan innan hade han nämligen köpt en ny Mercedes.

Sökningen gjordes på två områden: I Balebo i närheten av Bäckebo och dels i skogarna runt Läckeby och Förlösa, och hundarna markerade kraftigt vid ett och samma område. Därefter spärrades området av och polisen tog över för teknisk undersökning.

Nu har man alltså en kvinna anhållen, en man häktad, men polisen lämnar i dagsläget inte många detaljer i ärendet.

- Med tanke på att vi just nu är inne i ett intensivt och känsligt skede där mycket jobb behöver göras, lämnas ingen ytterligare information om ärendet, säger Lina Isaksson Funke, informationsansvarig på polisen i Kalmar.