Man dömd för misshandel – slog sin fru framför barnen

Emmaboda Artikeln publicerades

En man i 30-års åldern dömdes idag av Kalmar tingsrätt till en månads fängelse för misshandel. Mannen slog sin fru medan barnen såg på.

Det var under december förra året som en man misshandlade sin fru i en bil i Emmaboda. I baksätet satt parets barn och såg på. Mannen slog kvinnan flera gånger både mot hennes arm och mot huvudet. Kvinnan uppger även att mannen stannade under bilturen och la bilbältet runt hennes hals så att hon fick svårt att andas. Hon uppger också att mannen ska ha hotat henne och sagt att om någon skulle hjälpa henne så skulle han skicka folk för att döda dessa personer.

Hennes uppgifter om misshandel stöds av uppgifterna i rättsintyget om ett blåmärke på hennes vänstra överarm som stämde överens med den tidpunkt som angetts för misshandeln. Mannen frias dock på punkten om olaga hot då tingsrätten menar att det inte finns några direkta bevis som stöder kvinnans berättelse.

Mannen döms nu till en månads fängelse för misshandel och ska även betala skadestånd till kvinnan. Tingsrätten anser att kvinnan har lämnat en trovärdig berättelse och att det är tydligt att hon varit mycket känslomässigt påverkad och hon framstod som rädd under förhöret.

Mannen är tidigare ostraffad men fick kontaktförbud mot sin fru tre dagar efter händelsen.