Malmö - Mossala på longboard

Kalmar/Torsås/Mönsterås/Oskarshamn Artikeln publicerades

Med ett litet tält och sin longboard avverkar Yannick Freundel mellan fyra och fem mil per dag på sin resa mellan Malmö och Mossala, Finland. Just den här helgen har han tagit sig en bra bit genom Kalmar län.

Mellan fyra och fem mil menar Yannick Freundel från Tyskland är den ultimata distansen per dag när man reser via longboard. Under helgen tog han sig genom Torsås, Kalmar och Mönsterås och siktet är för nuvarande inställt på Oskarshamn.

– Först tog jag en buss från Hamburg till Malmö och sedan har jag skejtat därifrån. Jag började med att ta mig från Malmö till Kristianstad, cirka 11 mil, men det blev alldeles för mycket på en dag med min 15 kilo tunga väska, säger 26-åriga Yannick Freundel.

Det slutgiltiga målet är Mossala, en ö i Finland där flickvännens familj har hus. Under tiden sover han i tält vart helst det går att sätta upp.

– Allemansrätten är fantastisk, jag önskar att vi hade den i Tyskland också! På lördagskvällen slog jag upp tältet runt Värsnäs där jag kunde gömma mig för regnet lite, säger han.

Varför det just blev en longboard som transporterar honom genom Sverige menar han grundar sig i hur han transporterar sig på hemmaplan.

– Det är ett schysst och grönt sätt att ta sig runt på, samtidigt kan jag ta med brädan i kollektivtrafiken, något som är svårare med cykeln. Att alltid ha händerna fria är också väldigt härligt, säger Yannick Freundel.

Vägarna i Kalmar och Torsås tycker Yannick har varit fina, speciellt cykelvägarna i själva städerna och de ”oändliga” landsvägarna.

– Tanken är att jag skejtar till Oskarshamn, sedan tror jag att jag får ta bussen upp till Stockholm. Det blir väldigt backigt ju högre upp man kommer i landet och jag måste tänka på min kropp också, säger Yannick Freundel.

Vill man följa Yannick på hans resa kan man göra det via hans Instagram.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.