Liten station spelar mycket pop från när det begav sig

Kalmar Artikeln publicerades

Med små medel och stor entusiasm har Radio Kanon FM spelat klassisk pop och rock i sju år.

I går, måndag, firades sjuårsdagen med en jubileumssändning. I den lilla studion huserade Mikael Carlsson och Lennart Marmelid. Ur högtalarna strömmar en raritet med The Sweet. I rummet intill huserar Magnus Olsson.
Gemensamt har de intresset för 50-, 60- och 70-talets musik. På studiobordet ligger Jan Kotschacks nyutkomna bok om piratradiostationen Radio Nord.
– Någon sådan här radio fanns inte i Kalmar, berättar Magnus Olsson.
Han räknar upp Vinyl 107 och Hit FM Gold som också spelar klassisk pop och rock, men deras sändningar når inte Kalmar. Därför tog Stig Björkman initiativet att starta Kalmar musikradioförening sommaren 2002.
– Vi är många som beundrar Stig som fick ihop det här.
Mikael Carlsson och Lennart Marmelid har hunnit en bit till på Mikaels låtlista, som består av ett handskrivet papper med artist och låtnamn nedskrivna, resten av det initierade mellansnacket hämtar Mikael Carlsson direkt ur minnet.
– Vilken hårddisk han har, den där, säger Lennart Marmelid och pekar på Mikael.
Under tiden har Stig och Lena Björkman kommit till studion. De fem entusiasterna skrattar gott när de berättar om arbetet med Kanon FM. Men det har också varit slitsamt. Lena Björkman berättar att i början var de inte så många som drog lasset. Men nu är de fler.
– Man går med lätthet hit när det är dags för sändning, säger Lennart Marmelid.