Bränder i Läckeby och Lindsdal

Kalmar Artikeln publicerades

Vid 16.09 inkom ett larm om en brand ute vid Slätgatan i Läckeby. Enligt trygghets- och larmcentralen brann det cirka fem meter ifrån en byggnad. Branden ska ha haft en omfattning på 100 gånger 100 meter, men det ska inte ha brunnit på hela ytan utan på flera olika ställen inom området.

Styrkor från Rockneby och Kalmar kunde snabbt begränsa branden.

Tio minuter senare inkom ytterligare ett larm om en brand. Då gällande en skogsbrand vid Sommarlovsvägen i Lindsdal. Enligt trygghets- och larmcentralen ska det ha varit en brand i närheten av en byggnad. Branden ska ha varit i ett gräsparti och haft en omfattning på 200 kvadratmeter.

Vid 17-tiden har räddningstjänsten branden under kontroll.

Orsaken till bränderna är oklar.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.