Långa köer när nya delar av E22 öppnades upp: "Jag hoppas att trafikanterna har överseende"

Kalmar Artikeln publicerades
Den provisoriska rondellen vid Karlsro har tagits bort.
Foto:Anders Johansson
Den provisoriska rondellen vid Karlsro har tagits bort.

Det har varit långa köer vid Karlsrorondellen under måndagsmorgonen.

Anledningen är att nya den provisoriska rondellen har tagits bort och att trafiken nu leds om upp den nya trafikplatsen.

Under söndagen släpptes det på trafik på nya delar av E22. Den provisoriska rondellen har tagits bort och trafiken leds nu om upp på den nya trafikplatsen. Detta har skapat långa köer sedan 07.30-tiden på måndagsmorgonen.

Det är när trafiken från väg 25 och E22 söderifrån går ihop som det har blivit problem.

– De från Nybro har klarat sig bra. Det är de från söder som har haft det tjurigt, säger Trafikverkets byggledare Bertil Jidflo.

Att det skulle bli köer under måndagen var dock något Trafikverket hade räknat med och även informerat om.

– Vi håller på och färdigställer arbetet och då blir det så. Det kommer pågå i ett par veckor. Jag hoppas att trafikanterna har överseende. Det kommer att bli bättre, säger Bertil Jidflo.

Han tror att situationen kommer att bli bättre redan i morgon eftersom att det var den första dagen med den nya lösningen och genom att trafikanterna bidrar med att hittar nya vägar.

– Det finns ju andra lokala vägar, genom Smedby eller Dokumentvägen till exempel. Det tror jag man hittar själv beroende på var man bor. I morgon tror jag inte att det blir lika dramatiskt.

Vid 10-tiden berättade Bertil Jidflo att köerna hade börjat avta.