Länets MUF-ordförande Alice Sigfridsson avgår

Kalmar Artikeln publicerades
Alice Sigfridsson ordförande i MUF i Kalmar län avgår.
Foto: Mats Holmertz
Alice Sigfridsson ordförande i MUF i Kalmar län avgår.

Moderata ungdomsförbundets ordförande Alice Sigfridsson avgår nu från sin post i Kalmar län. Alice Sigfridsson är förtegen gällande orsaken till sitt avhopp men hon har beslutat sig för att släppa politiken fullständigt och i stället fokusera på skolan och elevkåren.

I ett sms till Barometern berättar Alice Sigfridsson varför hon väljer att avgå:

”Det finns inget enkelt svar på den frågan. Jag lämnar främst på grund av att jag blev utsatt för ett brott inom ramen för ungdomsförbundets verksamhet och MUF:s nationella förbundsstyrelse har inte klarat av att hantera detta.”

Malin Sjölander är förbundsordförande för Kalmar län och har känt till Alice Sigfridssons avhopp sedan ett par veckor, men säger att förbundsstyrelsen inte har hanterat ärendet:

– Jag har varit ordförande i ett år, och det här måste i så fall ha hänt före min tid, vi har inte haft frågan uppe på förbundsnivå.

– Jag respekterar hennes beslut, men tycker att det är ledsamt, Alice är en ung och duktig tjej.

Vet du om det finns någon polisanmälan?

– Nej det vet jag inte.

– I övrigt hänvisar jag till Peter Hemgard, han är ombudsman och anställd av partiet och ansvarar för sådana här frågor, säger Malin Sjölander.

Peter Hemgard är medveten om både Alice Sigfridssons avhopp och orsaken bakom. Men det är inget som han vill kommentera. Det enda han kan bekräfta är att det inte rör sig om något inom Kalmar län.

— Jag vet vad det handlar om men jag tänker inte kommentera det till hänsyn för Alice, berättar Peter Hemgard.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.