"Läktarmässigt hoppas jag att vi kan fortsätta att växa”

Kalmar Artikeln publicerades
Joakim Persson, ordförande i Kalmar FF Supporterunion.
Foto: Mikael Eklund
Joakim Persson, ordförande i Kalmar FF Supporterunion.

Hallå där Joakim Persson, ordförande i Kalmar FF Supporterunion – om den kaotiska förra säsongen, förväntningar inför årets premiär och stormen kring Kalmar FF:s styrelseledamot.

Hur skulle du summera förra säsongen?

– Det var ju kaos i våras, det är ingen hemlighet med åtta poäng efter halva säsongen. Men det var en imponerande uppryckning får man ändå säga, ledningen tog det på största allvar och det föll väl ut till slut. Så plus för hösten så klart men vi vill ju helst inte hamna i den situationen igen.

Det har blåst mycket kring Richard Teerns (styrelseledamot i Kalmar FF) sponsring av Öster på försäsongen. Vad tycker du om det?

– Det har vi gjort ganska klart med våra uttalanden. Jag tycker det är förkastligt. Om han bara hade varit en sponsor från Icas sida och sponsrat både Kalmar FF och Öster hade vi tyckt det var konstigt men det som ställer allt på ända är att han sitter i styrelsen för Kalmar FF. Då tycker jag man ska göra det fullt ut och alltid, 24 timmar om dygnet, göra Kalmar FF:s bästa. Det kan man omöjligt påstås göra som man går in och sponsrar Kalmar FF:s egentligen enda riktiga rival. Det borde han inse och om han inte förstår de bitarna i sporten borde han inte syssla med elitidrott.

Vad har ni planerat inom supporterunionen i år?

– Vi har såklart en resa till bortapremiären som vi lägger mycket krut på och som vi hoppas att vi får bra följe till. Sen har vi fortsatt att jobba med puben. Nu håller den på att bli inbyggd så att man slipper stå och frysa i blåsten och vinden. Vi hoppas det gör det ännu bättre och mer attraktivt att vara på hemmamatcherna så att vi kan bli fler och ge ett ännu bättre stöd på hemmaplan och öka upp resandet mer så att folk åker med oss till bortamatcherna så vi får bra följen där också.

Vad tycker du om årets truppbygge?

– Det har känts bra, men nu har vi börjat få massa skador igen, som vanligt, haha. Men tycker ändå man fyllt på bra, vi får se hur det faller ut, det hänger mycket på brassarna. Det är de som ska bidra med spets och är där är det fortfarande upp till bevis.

Hur tror du att det går i år?

– Jag hoppas vi kan undvika de nedre regionerna. Kan vi lyckas hamna i mitten eller klättra upp på övre halvan så vore det bra.

Hur är känslan, inför säsongen?

– Som alltid inför en ny säsong så står alla på noll, så det är nu man har chansen att hoppas lite. Sen brukar det skita sig ändå, haha. Nej då, jag hoppas ju att man sportsligt kan få se mer stabilitet och det känns som att Nanne kan styra upp det till ett mer stabilt lag med bra offensiv fotboll. Och läktarmässigt hoppas jag att vi kan fortsätta att växa, och skapa bra inramning både hemma och borta.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.