Kvinna hittad död på hotellrum - polisen misstänker mord

Kalmar Artikeln publicerades
Bilden har inget med det misstänkta mordet i Kalmar att göra.
Foto: Johan Nilsson/TT
Bilden har inget med det misstänkta mordet i Kalmar att göra.

En 51-årig kvinna från norra delen av länet hittades död på ett hotell i Kalmar.

Dödsfallet ska ha inträffat någon gång mellan söndag lunch och måndag eftermiddag.

– Nu väntar vi på rättsläkarens utlåtande, säger Robert Loeffel vid polisen.

Händelsen är fortfarande rubricerad som mord och polisen fortsätter med förhör, kartläggning och informationsinhämtning under tisdagen. I nuläget har polisen ingen misstänkt i ärendet.

– Vi är beroende av rättsläkarens utlåtande innan vi vet hur vi ska gå vidare. Det finns oklara omständigheter i samband med dödsfallet, säger Robert Loeffel, presstalesperson vid polisen.

Kvinnan är hemmahörande i de norra delarna av Kalmar län. Det var strax före klockan 14 på måndagen som hon hittades död på hotellrummet av hotellpersonal. Dödsfallet ska ha inträffat någon gång mellan 13-tiden på söndagen och 14-tiden på måndagen. Platsen spärrades av så fort polis kom till platsen.

– Det är hotellpersonal som upptäcker kvinnan på hotellrummet och det de ser där gör att de kallar på polis och ambulans. När vi ser att det kan röra sig om ett grovt brott fryser vi läget i väntan på tekniker, sade Stephan Söderholm, presstalesperson vid polisen i region Syd, till Barometern på måndagen.

På grund av omständigheter och iakttagelser på platsen där kvinnan hittades har polisen inlett en förundersökning om mord.

Under måndagseftermiddagen var polisens tekniker och utredare från enheten för grova brott på plats på det berörda hotellet i centrala Kalmar. Vid 17-tiden hämtades kvinnan på hotellet med likbil.

Den 51-åriga kvinnans anhöriga är underrättade.