"Kriminella individer som ingår i ett mc-gäng"

Kalmar Artikeln publicerades

Efter de våldsamma misshandelsfallen i Smedby gick det fort. Inom loppet av ett par timmar var 17 män gripna.


— Det är en helt unik polisinsats som jag inte tror har inträffat tidigare, säger Lina Isaksson Funke, informatör vid Kalmarpolisen.
Klockan 19.59 på lördagskvällen kom larmet om överfallet på festdeltagare i Svineri mc:s klubblokal i Smedby. Tillsammans med Blekinge- och Kronobergspolisen iscensattes polisen i Kalmar en kraftig aktion för att gripa de misstänkta. På tre olika platser i Kronobergs län på väg mot Växjö stoppades misstänkta. Även i Blekinge greps personer som färdades i en bil. Enligt Lina Isaksson Funke gick gripandena lugnt till.
— Vi kommenterar inte vilket gäng de tillhör. Men det är kriminella individer som ingår i ett mc-gäng, säger Lina Isaksson Funke.
Utredningsarbetet är nu inne i ett intensivt skede. Senast onsdag klockan 12 måste åklagaren ha beslutat om häktning. 40-50 vittnen, åtta målsägare och 17 misstänkta ska förhöras.
— Parallellt pågår också en teknisk undersökning. Det är en stor organisation. Samtidigt kom arbetet igång redan på lördagskvällen och sedan har vi jobbat vidare med det hela helgen för att få ihop utredningen.