Kött & Bar vinner burgare-utmärkelse

JÖNKÖPING Artikeln publicerades
Fredrik Eriksson tillsammans med övriga deltagare, Barre Ibrahim och Christopher Nagy, och juryns ledare Alexandra Zazzi.
Fredrik Eriksson tillsammans med övriga deltagare, Barre Ibrahim och Christopher Nagy, och juryns ledare Alexandra Zazzi.

Kocken Fredrik Eriksson från Kalmar Kött & bar vann i dag priset för bästa hamburgaren på den stora mat- och dryckesmässan Goda smaker på Elmia.

Drygt 140 företag var samlade i mässhallen i Jönköping för att presentera de senaste trenderna inom restaurangbranschen. Ett av mässans inslag var en matlagningstävling mellan tre kockar. Uppdraget var att göra en vegetarisk burgare och en ”vanlig” burgare.

Fredrik Eriksson från Kött & bar ställdes där mot Barre Ibrahim från restaurangen Bada Bing i Jönköping och Christopher Nagy från Cromwell House, Norrköping.

Kockprofilen Alexandra Zazzi ledde juryn som alltså utsåg Kalmarkocken till vinnare.

– Den som lyckades bäst levererade ett suveränt resultat med välbehandlade råvaror i personlig stil, säger Alexandra Zazzi i ett pressmeddelande.

Även Ängöl fick en utmärkelse på mässan. Kalmarbryggeriet vann priset för bästa närproducerade ölen inom kategorin IPA med sin Lata dagar.