Konditori tvingas lämna Giraffen – efter 15 år

Kalmar Artikeln publicerades

Strömssons conditori som länge haft en given plats i Giraffens stänger sin verksamhet i köpcentret.

Foto: Amelia Rydeberg

Barometern har tidigare skrivit om Giraffens köpcenter och deras omfattande ombyggnad som startade under hösten 2018. Ombyggnationen har lett till att flera företag har fått lämna sina lokaler, däribland ÖoB och Arontorps Kroppkakor & Mat.

Nu står det klart att även Strömssons conditori tvingas lämna sina lokaler. I 15 år har konditoriet bedrivit sin verksamhet i lokalerna bredvid Coop Forum, men den 31 december stängde de dörrarna. Orsaken är att de inte finns med i Giraffens satsning, enligt den lapp konditoriet satt upp vid entrén.

Strömssons conditori kommer däremot att fortsätta att driva sitt drive-in bageri på Polhemsgatan.

Foto: Amelia Rydeberg
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.