Kommunanställd uppsagd – misstänks för stöld

Kalmar Artikeln publicerades
Enligt Benny Wennberg, förvaltningschef på serviceförvaltningen, misstänks den anställde för stöld och för att ha ljugit för sin arbetsgivare.
Foto: Mats Holmertz
Enligt Benny Wennberg, förvaltningschef på serviceförvaltningen, misstänks den anställde för stöld och för att ha ljugit för sin arbetsgivare.

En anställd inom serviceförvaltningen på Kalmar kommun har blivit uppsagd. Detta då han misstänks för stöld och för att ha ljugit för sin arbetsgivare.

Enligt Benny Wennberg, förvaltningschef på serviceförvaltningen, kom det hela till kännedom via en internkontroll.

– Det är olika grunder man kan bli avskedad på. Det är våld, stöld och att ljuga för sin arbetsgivare. Här finns misstanke om stöld och att man har ljugit för arbetsgivaren, säger han.

När det händelserna uppdagades blev den anställde uppsagd och hemskickad i väntan på utredning och förhandlingar med facket.

– Det kommer att vara en förhandling i närtid med personens fackliga representanter och delar av personalutskottet i kommunen. Man har begärt en förhandling från fackets sida och ingenting är klart förrän den förhandlingen är klar, säger Benny Wennberg.

Enligt en källa till Barometern ska den anställde ha använt ett kontokort tillhörande kommunen och köpt diverse utrustning som han sedan förvarat hemma. Den anställde ska ha kört tillbaka utrustningen, men fick ändå gå med omedelbar verkan.

Benny Wennberg vill inte kommentera vad som inträffat men säger att personen i fråga haft rätt att beställa i kommunens namn och att det rör sig om ”inte oväsentliga belopp”.

Men i nuläget har kommunen inte polisanmält det inträffade.

– Vi är inte riktigt färdigutredda med omfattningen. I detta läget har vi valt att inte polisanmäla, men vi utesluter det inte. Det beror på omfattningen, säger Benny Wennberg.