Fortsatta köer på Ölandsbron: ”Går för långsamt”

Kalmar/Öland Artikeln publicerades
Johan Wesley är Trafikverkets projektledare för renovering av Ölandsbron.
Foto: Montage
Johan Wesley är Trafikverkets projektledare för renovering av Ölandsbron.

På torsdagseftermiddagen uppstod återigen köer på Ölandsbron i riktning mot Öland. Enligt uppgifter till tidningen ska trafiken ha flutit sakta fram till själva broreparationsarbetet för att sedan släppa.

Vid 16-tiden på torsdagen var det köer på bron.
Vid 16-tiden på torsdagen var det köer på bron.

Även på onsdagen var det långa köer mot och på bron.

Det var efter att broreparationen satte igång igen efter sommaruppehållet som det uppstod timslånga köer samma kväll. Följden blev att Trafikverket ändrade upplägget så att vägen numera är enfilig redan på Svinö. Dessutom har omkörningsfilen stängs av en kilometer tidigare än förut.

Enligt Johan Wesley, Trafikverkets projektledare för renovering av Ölandsbron, höll trafikanterna cirka 15 kilometer i timmen under onsdagens köer, trots att det är skyltat 70 hela vägen från Ängöleden och ut över högbrodelen.

– Det går fortfarande långsamt förbi när det är rusningstrafik, säger han.

Ni kan inte gör mer?

– Nja. Vi informerar, vi har satt lite skyltar, vi har satt hastighetspåminnelser och provat de vägarna. Men jag vet inte. Jag kan inte utbilda förare, utan vi måste utgå från att vi alla kör så gott vi kan, säger han.

Nuvarande avstängning är planerad till den 22 september men det gynnsamma vädret gör att den tiden kan komma att kortas.

– Svevias (entreprenörens) killar gör ett jättebra jobb. De har fokus på att korta avstängningen så mycket det går parallellt. Vi jobbar för att ha den så kort tid som möjligt, säger Johan Wesley.