Knarkhärvan växer – narkotikadömd man begärs häktad

Kalmar/Karlskrona Artikeln publicerades

Knarkhärvan med kopplingar till både Kalmar och Karlskrona fortsätter växa.

På måndagen begärdes ytterligare en man, den sjätte i ordningen, häktad i målet.

Personen som begärdes häktad på måndagen är en 29-årig man med hemadress i Karlskrona. Han är på sannolika skäl misstänkt för grovt narkotikabrott.

Redan på onsdagen i förra veckan, den 24 april, anhölls 29-åringen i sin frånvaro. Två dagar senare verkställdes beslutet.

Samma dag som 29-åringen anhölls i sin frånvaro dömdes han till skyddstillsyn bland annat för att ha gripits på Emmabodafestivalen 2018 med en större mängd narkotika. Han är sedan tidigare även dömd bland annat ytterligare narkotikabrott, rattfylleri, vapenbrott och narkotikasmuggling.

29-åringen blir den sjätte mannen som begärs häktad efter det stora knarktillslaget på skärtorsdagen där man grep fyra män i Kalmar och Karlskrona på samma dag. Övriga fem män sitter häktade i nuläget. Männen är alla hemmahörande i Kalmar eller Karlskrona och är i åldrarna 18–29 år.

Insatsen var noggrant planerad och nu fortsätter alltså knarkhärvan att växa.

– Jag kan bekräfta att insatsen hade föregåtts av en längre tids spaning och att vi visste vilka vi var intresserade av, sade polisområdeskommunikatören Christine Bergkvist Björklund till Barometern på fredagen.

Enligt uppgifter till SVT Nyheter Blekinge ska polisen ha beslagtagit en väska med över ett kilo kokain från en av de häktade männen vid tillslaget i centrala Karlskrona.

LÄS MER: