Klassiska korvkiosken ute till försäljning

Kalmar Artikeln publicerades

Den klassiska korvkiosken på hörnet ligger ute till försäljning.

– Det är lite separationsångest, säger ägaren Björn "Böna" Johansson.

Björn "Böna" Johansson har drivit korvkiosken i sex år. Sedan ett par dagar tillbaka ligger den ute till försäljning.

– Jag har gått och funderat på att byta verksamhet i ungefär ett år. Det är lite därför jag lägger ut den till försäljning, säger Björn "Böna" Johansson.

Björn Johansson berättar att det inte var helt lätt att fatta beslutet.

– Det är lite separationsångest, det är ett så speciellt ställe. Det är uppskattat bland folk och har bibehållit sin sak i 60 år, då är det något som fungerar.

Korvkiosken ligger i den fastighet som kallas för strykjärnet och som ligger alldeles i närheten av det gamla vattentornet.

I annonsen beskrivs kiosken som ett av Kalmars mest kända matställen och under sina 60 år har den bara haft fyra ägare. Därtill är menyn intakt.

– Den är ju unik, den har samma recept på korven som när den började och ett unikt bröd som många tycker om, säger Pege Hussfelt på Företagsmäklarna Pege Hussfelt AB.

Utropspriset för verksamheten är 595 000 kronor och Pege Hussfelt berättar att det är många som har hört av sig.

– Det är omedelbart tillträde om möjligt och det tror jag att vi löser. Jag hoppas att vi löser det inom en till två veckor, säger han.

Varför tror du att intresset är så stort?

– Det är väl för att den är unik. Den ligger där i sitt lilla hörn på fastigheten och har ett gott rykte och en stor och trogen kundkrets i alla åldrar.

Vad tycker du? Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.