Klart med nya resmål från Kalmar Öland Airport

Kalmar Artikeln publicerades
Slottet i Bratislava, en av de stora turistmagneterna i den slovakiska huvudstaden.
Foto: Bundas Engler
Slottet i Bratislava, en av de stora turistmagneterna i den slovakiska huvudstaden.

Den 14–17 mars 2019 lyfter ett direktflyg till den slovakiska huvudstaden Bratislava. Via den destinationen kan även resenärerna från Kalmar Öland Airport även nå weekendmål i Budapest och Wien.

Resenyheten släpptes av Gotonordics, med säte i Kalmar, på fredagen.

Flighten till Centraleuropa sker med en Boeing 737 med 189 platser.

Gotonordics har tidigare bland annat haft Paris, Haugesund och Riga som resmål från Kalmar.

– Vi kommer snart att lansera fler destinationer från Kalmar och våra andra avreseorter i Skandinavien. Vi ser absolut en tillväxtpotential från Kalmar Öland Airport och vi har för avsikt att stärka vår närvaro ytterligare, säger Olle Fält, vd för Gotonordics AB.

Kalmar Öland Airport välkomnar den fortsatta satsningen:

– Bratislava är en riktig ”bubblare” och Budapest och Wien är alltid populära weekend destinationer. Att från Kalmar Öland Airport kunna resa till alla tre är en unik möjlighet som vi naturligtvis hoppas att regionens invånare uppskattar. Vi fortsätter att framgångsrikt genomföra vår strategi för ökad tillgänglighet till och från Kalmar, säger Karin Lagerlöf, marknadschef på Kalmar Öland Airport.

Det är ett plan av den här typen, en Boeing 737, som ska ta resenärer från Kalmar till Bratislava, Wien och Budapest.
Foto: Johan Nilsson/TT
Det är ett plan av den här typen, en Boeing 737, som ska ta resenärer från Kalmar till Bratislava, Wien och Budapest.
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.