Katten Roffe har hittat hem

Kalmar Artikeln publicerades

Han har varit på vift i elva veckor och hans efterlysning har varit en följetong på annonsplats i Barometern-OT. Nu har katten Roffe hittats och pustar ut hemma på favoritplatsen: soffan.

Uppmärksamma läsare av Barometern-OT har under de senaste elva veckorna varje dag under vinjetten "Bortsprungna" kunnat läsa om katten Roffe som varit försvunnen sedan den 16 augusti i år. Roffe, som är innekatt, hade hoppat ut från kattvaktens balkong på Stensö och försvunnit utan ett spår.
– Vi har haft annonsen inne från måndag till lördag sedan han försvann. Vi tvekade aldrig inför kostnaden, även om det faktiskt inte blev så dyrt som en del tror, säger Björn Rudman.
Annonsen, och de lappar som Björn och hans sambo Jannie Lange satte upp, genererade mängder med telefonsamtal.
– Vi kan inte nog tacka alla som spanat efter Roffe och som ringt och tipsat oss när de sett en katt som påmint om honom. Stödet har betytt otroligt mycket, säger Jannie Lange.
De flesta tipsen ledde ingenstans, men förra veckan fick paret ett intressant information om att en katt som liknade Roffe synts till vid Stensö VVS.
– Vi började åka dit och lägga mat och ropa på honom. Och i måndags åkte vid dit igen med mat. Vi åkte sedan i väg igen, men jag sade till Björn att vi tar en sväng förbi matstället en gång till innan vi åker hem. Björn satt kvar i bilen och jag gick fram till matskålarna, och där såg jag en skugga. När jag tände ficklampan satt Roffe där och jag började störtlipa direkt, säger Jannie.
Efter att Roffe fått äta lite makrill, som han glupskt kastade sig över, tog Jannie honom i famnen i bilen hem till Djurängen.
– Han vägde sex kilo när han försvann, och när veterinären nu vägde honom stannade vågen på 3,7 kilo. I övrigt verkar han ha klarat strapatsen bra, förutom att han verkar väldigt trött, säger Björn Rudman.
När Barometern-OT hälsar på ligger Roffe på sin favoritplats på armstödet till soffan och verkar trivas mycket bra. Han har fått favoritmaten kokt torsk och så klart blivit väldigt omklappad.
– Det är svårt att beskriva hur mycket vi tycker om Roffe, men det känns som om att han är mer än en katt. Han är väldigt social och liksom pratar med oss hela tiden. Vi är så otroligt glada att han är hemma igen, säger Jannie Lange.