Karl-Oskarskolan ny ägare till JB gymnasiet

Kalmar Artikeln publicerades

En av landets större friskolekoncerner, JB-koncernen, avvecklar sin skolverksamhet. Karl-Oskarskolan blir ny huvudman för JB gymnasiet i Kalmar.

Orsaken är att bristande elevunderlag, skriver JB Education i ett pressmeddelande. De fyra grundskolorna som finns kvar kommer att drivas vidare liksom 19 av företagets 23 gymnasieskolor.

På JB gymnasiet i Kalmar går i dag 370 elever och enligt rektor Camilla Söderbäck kommer varken personal eller elever beröras av koncernens beslut. Skolan blir kvar.

– Vi kommer att få en ny ägare som tar över skolan och den personen kommer att presenteras i morgon. Vi fortsätter som vanligt förutom att det förmodligen blir ett namnbyte, säger hon.

Även om rektor inte ville berätta något på eftermiddagen offentliggjorde JB Education under torsdagskvällen att gymnasierna i Kalmar, Växjö och Ystad övergår till Karl-Oskarskolan.

När nyheten kablades ut tidigare på dagen var första budet att skolorna skulle avvecklas.

– Meningen var att det här skulle gå lugnt till, men tyvärr har det läckt ut och det är vi jätteledsna för. Till hösten firar vi tio år och det är något vi ser fram emot. Skolan blir kvar, säger hon.