Kaniner gräver sönder vallen vid stationen

Kalmar Artikeln publicerades
Kalmar kommun har haft problem med att kaniner gräver hål i vallen. Därför lägger man nu ut nät.
Foto: Mats Holmertz
Kalmar kommun har haft problem med att kaniner gräver hål i vallen. Därför lägger man nu ut nät.

Kaniner har grävt stora hål i marken vid vallen mittemot tågstationen. Därför har kommunen nu lagt metallnät i jorden för att kaninerna inte ska kunna gräva sig ner.

Vallen som sluttar ner mot stationshuset är just nu täckt i Gunnebonät som har satts fast i marken. Nätet ska sedan täckas med ett ytterligare lager jord och kommer därför inte synas. Stödmuren mellan trottoaren och vallen kommer också att höjas upp.

– Det är för att motverka att de gräver sönder vallen, de har grävt stora gångar i den. Det är inte bara kaninhål, en del är nästan som rävgryt, säger Magnus Johansson som är stensättare på Kalmar kommun.

Frågor om djur väcker ofta starka reaktioner och det har höjts oroliga röster om att det finns kaniner kvar i vallen som blir levande begravda när de inte kan komma upp genom metallnätet igen.

Magnus Johansson försäkrar dock att det inte finns några kaniner kvar i vallen.

– I så fall skulle vi nog haft någon som har försökt ta sig ut. Jag har bara sett en kanin här en morgon. De är här på nätterna, sen vet jag inte var de är. Det finns ju fler vallar här så de flyttar nog till nästa, säger han.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.