Kalmarskola vann Vi i femman

Kalmar Artikeln publicerades
Foto:Anders Johansson

Stor glädje utbrast när Montessoriskolan Regnbågen i Kalmar tog hem riksfinalen i Vi i femman.

– Det känns fortfarande lite overkligt, säger Malva Jönsson.

– Det går inte att tänka sig det, säger Lukas Hellström.

Elever med föräldrar och syskon samlades i företagets Runelandhs lokaler för att se finalen i Vi i femman i storformat. Och det blev en nervkittlande final. Efter att två av de fyra finallagen hade eliminerats återstod Montessoriskolan Regnbågen från Kalmar och Mimerskolan klass 5:3 från Sundsvall.

När tre frågor återstod hade Regnbågen ett litet övertag från ordpusslet innan men det blev nervöst när kategorierna – religion, sport och samhälle – presenterades.

– Det var var våra sämsta kategorier, säger Malva Jönsson som representerade skolan tillsammans med Lukas Hellström.

Efter att Mimerskolan tagit ledningen kvitterade Montessoriskolan på den sista frågan.

– När vi såg medaljerna tänkte vi att vi vill ha dem, säger Malva Jönsson.

Eftersom frågorna inte kunde skilja lagen åt fick den senaste tävlingen göra det.

– Vi väntade på en följdfråga men när de sa att det var den senaste tävlingen (ordpusslet) som avgjorde förstod vi att vi hade vunnit, säger Lukas Hellström.

Jubel utbröt bland de som samlats i lokalen när det stod klart att Regnbågen tagit hem hela tävlingen. Vinsten firades bland annat med glasstårta och olika sorters priser.

– Vi ska fortsätta fira på skolan i morgon men vad vi ska göra då är en överraskning, säger Lukas Hellström.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.