Kalmarprofilen diskad: "Förstod ingenting"

Kalmar Artikeln publicerades
Foto:Suvad Mrkonjic

Han klarade Ironman Kalmar på under tolv timmar.

Med efteråt fick Jonas Carlander en kalldusch.

– Tydligen så är jag diskad, säger han.

Jonas Carlander är ett välkänt ansikte för många Kalmarbor genom sin butik House of Carlander på Kvarnholmen och som triathlet i Kalmar RC.

På lördagen genomförde 49-åringen ännu en Ironman i Kalmar. Och allt gick enligt plan, trots de tuffa väderförhållandena ute på banan.

– Det var en ganska tuff dag, och det blåste ganska mycket. Men jag var nöjd med min tid. Jag hade satt som mål under tolv timmar och det gjorde jag, säger han.

Men efter loppet kom kallduschen. När hans fru gick in för att kolla resultaten stod det klart att han var diskkvalificerad från loppet.

– Tydligen så är jag diskad, men jag har inte uppfattat att jag har fått någon varning på banan, säger Jonas Carlander.

Däremot var det en domare som kom ifatt Carlander på banan – men som pratade med en person framför.

– Han pratade inte med mig eller pekade på mig och det fanns ingen indikation på att det gällde mig. Därför jag trodde jag att det gällde hon som han hade en konversation med, säger Jonas Carlander.

Barometern–OT har kontaktat Ironman och fått svaret: "Alla domarbeslut diskuteras direkt med mellan huvuddomare och deltagare."

Men Jonas Carlander vet alltså inte i nuläget varför han blev diskvalificerad.

Han tar dock inte beskedet alltför hårt.

– När man har gjort sju stycken Ironman tidigare kanske man inte gräver ner sig alltför djupt. Men det var väldigt otydligt, och jag förstod ingenting. Samtidigt är det inte hela världen – hade det varit min första hade det varit lite tråkigt, säger han.

Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.