Kalmargardet tystade Afa

Kalmar Artikeln publicerades

Det har länge pågått en kamp på Kalmars gator mellan högerextrema och vänsterextrema grupper. Barometern berättar historien om hur Kalmargardet tog krigen in i cybervärlden och ser ut att ha knäckt sin rival. Kriget mellan högerextrema och antifascister flyttade in i cybervärlden. Kalmargardet hävdar att de raderade ut hela AFA Dackebygd genom att kapa deras datorer.

Kriget mellan högerextrema och antifascister flyttade in i cybervärlden. Kalmargardet hävdar att de raderade ut hela Afa Dackebygd genom att kapa deras datorer.

Extremisternas kamp i Kalmar. Det har länge pågått en kamp på Kalmars gator mellan högerextrema och vänsterextrema grupper. Barometern berättar historien om hur Kalmargardet tog steget in i cybervärlden för att plocka bort sin rival Afa Dackebygd.

Efter flera attacker tröttnade de. En lös sammansluten skara av unga män med högerextrema åsikter som på olika sätt utsatts för attentat av Afa Dackebygd tröttnade på polisanmälningar som avskrevs och flyttade kriget från gatorna och in i cybervärlden. Kalmargardets egen hemsida fanns uppe i ungefär en vecka innan det webbhotell det anlitade släckte ner sidan.

”Vi har under flera år bevittnat hur våldsvänstern i princip har fått härja fritt i Kalmar hur de hänger ut människor på internet och på affischer uppklistrade i staden. Hur kan de vandalisera hem, bilar och annan egendom, attackerat enskilda personer i syfte att skrämma dem till tystnad”, skrev gardet.

Kalmargardet menar att det har gjorts ett 30-tal anmälningar mot stadens vänsterextremister. Endast ett fall har lett till åtal och dom. En yngling dömdes för att ha beställt sexleksaker i Thoralf Alfssons (SD) namn.

En person ur Kalmargardet erbjöd 10 000 kronor till den som kunde bidra med information.

De fick snabbt svar från IT-kunniga personer som enligt Kalmargardet lyckades ta sig in i en Afa-medlems dator. Där kunde man, enligt Kalmargardet, hitta följande chattkonversation den 6 maj i år: ”going to buy an axe now for the night c u later”.

Dagen efter satt det en yxa i en dörr hos en känd nationalist.