KalmarCo stänger sitt kontorshotell

Kalmar Artikeln publicerades
Foto:KalmarCO

Den ekonomiska föreningen Kalmar Coworking Space lägger vid årskiftet ner sitt kontorshotell i Baronen. Trots ett drygt års ansträngningar har man inte hittat någon lösning.

KalmarCo startade under våren 2015 som en plattform för entreprenörskap med två inriktningar – en eventdel och ett kontorshotell där småföretagare inom olika branscher kan jobba tillsammans och utbyta erfarenheter.

Men vid årsskiftet är kontorshotellet borta. Detta när ombyggnaden av Baronen tar fart på allvar. KalmarCo kommer i framtiden bli hotellrum

– Vi har känt till situationen i över ett år men tyvärr har vi inte hittat några nya lokaler. Lokaler kanske finns – men vi känner inte att vi hittat fastighetsägare som riktigt tror på de värderingar vi har, säger Jessica Bergsjö som grundade föreningen tillsammans med Martin Rosén och Nicholas Marigu.

Sedan starten har ett 40-tal företagare hyrt en plats på kontorshotellet. Totalt finns 18 platser att tillgå och varje plats kostar 2 300 kronor i månaden i hyra.

– Vi har haft en ständig beläggning på mellan 12 och 15 platser. Sedan är det många som gått vidare – precis den ruljans vi vill ha, berättar Martin Rosén.

Kalmar Coworking Space lägger dock inte ner utan kommer framöver att fokusera på sina events.

– Målet är att ha fem krispiga events av hög klass. Nu kan vi fokusera ännu mer på den delen, säger Martin Rosén.

Var kommer ni att ha er bas?

– Det vet vi inte ännu. Vi kommer troligen att flytta runt mellan olika mötesplatser.

Föreningen stänger emellertid inga dörrar för att i framtiden öppna nytt kontorshotell om rätt lokaler och rätt samarbetspartner dyker upp. Men tillvidare väljer man att avvakta. Alla inventarier kommer troligen säljas

– Det som känns tyngst är att alla oväntade möten mellan olika företag inte blir av på samma sätt. Kalmar blir tyvärr en nyans gråare efter nyår, säger Jessica Bergsjö.