Kalmarbo vill se krafttag mot IS-krigare

Kalmar Artikeln publicerades
Jan–Ingemar Lundström.
Foto:Paul Madej
Jan–Ingemar Lundström.

"Sverige måste tydligt och klargöra att det inte finns någon gräddfil får återvändande jihadister.”

Det menar Jan–Ingemar Lundström som nu vill veta hur delar av Kalmar kommuns politiska majoritet ställer sig till återvändande IS-krigare.

I ett brev adresserat till delar kommunens politiska majoritet skriver han att han tycker att det är absurt att Säkerhetspolisen inte kan tvinga återvändande IS–krigare till samtal med myndigheten. Han skriver också att det är absurt att folkvalda makthavare inte stoppar krigsförbrytarna vid gränsen och åtalar dem, utan i stället vill återanpassa dem till svenska samhället.

"Ett samhälle som belönar återvändande islamistiska terrorister som halshuggit, eldat upp, våldtagit eller torterat människor till döds, har förverkat svenska medborgares förtroende. Återvändarna avsade sig sina rättigheter när de av egen fri vilja lämnade Sverige. De har inget här att göra”, skriver han bland annat.

Nu vill han veta om kommunalråden Johan Persson (S), Dzenita Abaza (S), samt Bertil Dahl (V), dels anser att återvändande IS-krigare har "samma rätt till välfärdssamhället som alla vi andra”, dels om kommunalråden delar hans uppfattning om att IS-krigarna ska mista sitt medborgarskap vid ett återvändande.