Kalmarbo spelade match på Friends: "Rös lite inombords"

Kalmar/Stockholm Artikeln publicerades
4 bilder
Foto:Charlotte Lindahl/Sveriges radio

Det blev en upplevelse utöver det vanliga.

På lördagen spelade Kalmarbon Robert Risberg en välgörenhetsmatch på Friends arena med sina kompisar.

– En fantastisk upplevelse, säger han.

I december budade organisationen Round Table hem en auktion under SVT och Sveriges radios insamlingsevent Musikhjälpen - att spela fotboll med kompisgänget på Sveriges nationalarena.

På lördagen, ett halvår senare, stegade Robert Risberg, ordförande i Kalmar Södra och medlem i Round tables Kalmarsektion, ut på Friends arena.

– När vi kom ner höll de på och vattnade planen precis som på riktiga matcher, säger Robert Risberg och fortsätter:

– Vid inmarschen hade de satt på så att det lät som att arenan var fullsatt. Det var inte utan att man rös lite inombords.

I matchen ställdes Round tables södra sektioner mot de norra.

Just i dag var lag syd några nummer större och vann till slut med 5–1.

– Det var en fantastisk upplevelse. Det här är någonting som kommer att sitta kvar i resten av livet, säger Robert Risberg

I samband med matchen samlade Round table in pengar till organisationen Min stora dag som gör skillnad för barn och unga med allvarliga sjukdomar/diagnoser i Sverige. Bland annat betalde åskådarna, mellan 150 och 200 stycken, en valfri summa till organisationen i stället för inträde. Totalt samlades mellan 10 000 och 15 000 kronor in.

– Jag tycker det är jättekul att vi får in så mycket pengar till de behövande barnen. Det värmer i hela kroppen, säger Robert Risberg som även vill passa på att hylla personalen på arenan.

– Det var ett riktigt bra bemötande och fantastiskt trevlig personal, verkligen tillmötesgående måste jag säga. En eloge till dem. Det är inte för inte som den heter Friends arena. Det kan faktiskt finnas möjligheter att vi bygger vidare på det här på något sätt. De uppskattade jättemycket det här arrangemanget, att vi kom dit och gjorde det på det sättet och att vi jobbade för barnen. Vi kommer att ha fortsatt kontakt om det hela framöver.

Hur ska ni avsluta den här dagen?

– Vi ska avrunda med middag. Självklart kommer vi i syd att fira segern och passa på att pika de andra lite grann, säger Robert Risberg med ett skratt.

Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.