Kalmar-Postens byggnad är till salu

KALMAR Artikeln publicerades
I dag håller Kalmar-Posten till i lokalerna på Jenny Nyströms gränd.
Foto: Pontuz Löfgren AB
I dag håller Kalmar-Posten till i lokalerna på Jenny Nyströms gränd.

Kalmar-Postens hus på Malmen är till salu, nu flyttar redaktionen till Kvarnholmen.

– Vi säljer fastigheten för att vi inte behöver den längre för vår verksamhet, säger Mikael Larsson Ek, marknadsområdeschef för Gota Media.

Det klassiska röda trähuset på Jenny Nyströms gränd byggdes år 1929. I dag huserar Kalmar-Posten i lokalerna. Men snart flyttar tidningen, som är en del av Gota Media, till koncernens tidningshus på Kvarnholmen.

– Kalmar-Posten flyttar eftersom vi har lediga lokaler. För tidningen innebär det ingen annan förändring utan verksamheten fortsätter precis som vanligt, säger Mikael Larsson Ek.

Flytten planeras att ske till sommaren. Huset ligger nu ute till försäljning med ett utropspris på 5 975 000 kronor. Enligt mäklaren finns det till exempel möjlighet att bo på övervåningen i en lägenhet med tre rum och kök på 60 kvadratmeter boyta och och hyra ut nedervåningens 170 kvadrat till verksamhet.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.