Kalmar kommuns hemsida och intranät utslaget av brandvägg

Kalmar Artikeln publicerades

På fredagskvällen slogs Kalmar kommuns hela intranät, och hemsida, ut. Det visade sig vara en brandvägg som orsakade problemen.

Det var någon gång mellan klockan 17 och 18 på fredagen som intranätet slutade fungera. Det påverkade, förutom hemsidan, även hemtjänst och andra som använder intranätet.

– Det påverkar väl, men de ska ha utskrivna reservlistor att tillgå, sa Magnus Andersson, på Trygghets- och larmcentralen, på lördagsförmiddagen.

Då hade den felande länken ännu inte hittats, men strax före lunch kom besked om att systemen var igång igen.

– Det visade sig vara en brandvägg som orsakade stoppet. De får väl efterkontrollera sedan hur det kunde hända, men nu är det igång igen i alla fall, säger Magnus Andersson.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.