Kalmar Årets sommarstad – för tredje året i rad

Kalmar Artikeln publicerades

Nu är det klart. Kalmar har utsetts till Årets sommarstad, för tredje året i rad.

– Jag tycker vi förtjänar detta, säger Kalmars turistchef Stefan Johnson.

Omröstningen, som ordnas av jämförelsesajten Reseguiden, stängde 23.59 på måndagskvällen. Sju städer var med i den sista striden – förutom Kalmar hade Härnösand, Visby, Varberg, Västervik, Karlskrona och Halmstad chansen att vinna.

Traditionsenligt avslöjades vinnaren i TV4:s Nyhetsmorgon. Strax före klockan 9 på tisdagen presenterades namnet på Årets sommarstad 2017 – Kalmar.

– Igen! Det är bara att gratulera, utbrast programledaren Tilde de Paula Eby.

Därmed har Kalmar knipit utmärkelsen tre år i rad. Det är första gången i tävlingens tioåriga historia som en stad vinner tre år i rad.

– Det är naturligtvis överraskande eftersom det är starka konkurrenter – men jag tycker samtidigt att vi förtjänar vinsten. Vi har ett brett utbud av evenemang under hela sommaren som få andra kan matcha, säger Stefan Johnson.

Reseguidens Lina Barryd, pr och kommunikationsansvarig, tycker att Kalmar är värda segern i år också.

– De är väl värda vinsten, de är väldigt duktiga på att engagera lokalbefolkningen och dessutom är Kalmar supervackert på sommaren, säger hon.

Många av rösterna på Kalmar har också kommit från lokalbefolkningen som i olika sammanhang uppmanats att rösta på ”sin” stad.

– Jag tycker man kan se det som en bevis på att folk är stolta över Kalmar och gärna trivs att vara i Kalmar även på sommaren. säger turistchefen.

Vad betyder utmärkelsen?

– Det betyder mycket. Det ger en klang ute i Sverige av att Kalmar är en attraktiv stad. Vi har också starka ägare som varit tydliga med målsättningen.

Johan Persson (S), kommunstyrelsens ordförande, betonar vikten av långsiktigt samarbete.

– En gång är ingen gång, två gånger är riktigt kul. Tredje gången gillt visar att Kalmar verkligen är Årets sommarstad i Sverige. Det är en effekt av ett mångårigt, långsiktigt arbete där alla hjälps åt, säger han.

Kommentera, dela och gilla gärna artikeln nedan.

FAKTA

Årets sommarstad 2017 - topp 4

1. Kalmar

2. Västervik

3. Härnösand

4. Halmstad

Visa mer...