Jessica efter bussolyckan: ”Flög som en vante”

Kalmar Artikeln publicerades

På torsdagen körde en buss in i en personbil på Norra vägen i Kalmar. Nu har en av passagerarna tröttnat på de ansvarslösa busschaufförerna.

Barometern berättade på torsdagen att det inträffade en trafikolycka på Norra vägen i Kalmar där en buss körde in i en bil vid övergångsstället. Ingen person ska ha blivit skadad vid olyckan

Jessica Andersson från Kalmar var en av passagerarna på bussen. På torsdagen skrev hon ett inlägg om händelsen på Facebook där hon kritiserar busschaufförens sätt att köra.

– Jag märkte direkt att han körde lite fort, ryckigt och aggressivt. När vi kom till rondellen vid Max så kände jag att han bromsade in kraftigt och i jag fick hålla i mig. Sen hände det igen och av ren reflex flög jag över i sätet mitt emot, säger Jessica Andersson.

Hon slog i handleden och när hon tittade ut såg hon att bilen framför blivit tillplattad.

– Jag fick lite ont men det har gått över. Men jag var lite i chocktillstånd och tänk om jag haft min fyraåriga dotter med på resan, själv flög jag som en vante, säger Jessica och fortsätter:

– Busschaufförerna kör väldigt aggressivt och dessutom finns de ju inga bälten på stadsbussarna. Jag tycker inte det är okej.

Vad känner du om händelsen?

– Jag tycker det är absurt. Det är inte direkta lugna och sköna bussturer som de så fint säger i deras reklam.

Det är inte första gången som busschaufförerna har varit ansvarslösa i sin körning, menar Jessica. Hon har påtalat det här för KLT.

Barometern har varit i kontakt med Karl-Johan Bodell som är trafikdirektör på KLT.

– Det här får jag ta med entreprenören (Bergkvarabuss) och chaufförens arbetsledare och få en synpunkt från föraren. Det är klart att man ska köra med känsla i tätbebyggt område, säger Bodell.

Detta är inget ni hört något om?

– Nej, det brukar komma rätt snabbt om det är synpunkter på förarnas körstil. Om det händer något får vi veta det, säger han.