KFF: "Vi hade kunnat sälja slut arenan två gånger om”

KALMAR Artikeln publicerades
Så här såg det ut vid arenan klockan 13 på onsdagen.
Foto: Anton Lernstål
Så här såg det ut vid arenan klockan 13 på onsdagen.

Kön ringlade lång när Kalmar FF släppte de sista biljetterna till matchen mot guldaspiranten AIK på onsdagen.

– Vi hade kunnat sälja slut arenan två gånger om bara till AIK-supportrarna, säger Kalmar FF:s marknadschef Anders Klevsand.

Flera timmar innan biljettkassorna öppnade vid klockan 13 var folk på plats utanför Guldfågeln Arena. Allt för att säkra en biljett till Kalmar FF – AIK den 11 november. Solnalaget leder allsvenskan och matchen, som är säsongens sista, kan mycket väl bli ett svartgult SM-guldfirande.

Trycket efter biljetter har varit hårt och stora delar av arenan är redan slutsålda. På onsdagen släpptes de sista 1 500 biljetterna. De allmänna biljetterna gick bara att köpa på plats på arenan, de till AIK:s sektioner såldes bara online.

– Anledningen till att vi släpper en del biljetter bara vid arenan är för att inte allt ska köpas upp av AIK:are. De första 3 200 biljetterna vi sålde till AIK gick på två timmar. Vi misstänkte att intresset skulle vara stort, men det var ändå mer än vad vi trodde, säger Anders Klevsand.

Senast arenan, som har en publikkapacitet på 12 150, var slutsåld var 2013 när KFF mötte Malmö FF.

– Då satte vi publikrekord. Det är svårt att veta om vi slår det nu, vi räknar inpasserade och det är alltid en del som aldrig kommer.

Fortfarande vid 14.30-tiden ringlade kön utanför arenan.

En av de som köade var AIK-supporten Tim Lindholm. Han kommer ursprungligen från Stockholm men bor sedan en tid tillbaka i Kalmar på grund av studierna.

När Sporten pratar med honom har han köat i närmare en och en halv timme – och har fortfarande några personer framför sig innan han är framme vid kassan.

– Jag skulle lätt stå i lika lång kö igen för att få biljett, säger han.

Tim Lindholm köar tillsammans med två kompisar och är ute efter 15 biljetter - en till sig själv, en till sin pappa och 13 till hans pappas vänner.

– Jag ser fram emot matchen som fan. Det är en guldstrid, säger Tim Lindholm.

Hur tror du att det går för AIK?

– Vi tar guldet, utan tvekan. Jag tror att vi tar guldet redan innan matchen mot Kalmar men det hade varit fett om AIK vann det här också.

FAKTA

Biljetterna till matchen

De biljetter som släpptes vid Guldfågeln Arena på onsdagen gäller sektion H, G, F, Familjeläktaren och Hemma Stå.

Biljetter till AIK:s sektioner i anslutning till Borta Stå säljs endast online.

Visa mer...
Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.