Ja till parkeringen på Ängö - trots protesterna

Ängö Artikeln publicerades
Parkeringsplatsen på Ängö blir av.
Foto: Kalmar kommun
Parkeringsplatsen på Ängö blir av.

Bygglovet för den omtalande parkeringen på Ängö har blivit beviljat. Parkeringen är tänkt att vara tillfällig och kommer att återställas om fem år.

Planerna på en stor parkering på gräsytan mellan Ängöleden och husen på Ängö har väckt massiv kritik från de boende i stadsdelen. Men nu är det spikat, parkeringen blir av.

– Ja, behovet finns bland annat då saneringen snart startar på Fredriksskans, skriver Mattias Adolfson (S), ordförande i samhällsbyggnadsnämnden, i ett sms till Barometern.

Enligt bygglovet är syftet med parkeringen att anordna en tillfällig ersättning för parkeringen vid Fredriksskans och under tiden anlägga en permanent parkering på norra Kvarnholmen. Planen är att starta under våren.

Två grannar har yttrat sig och protesterat mot förslaget. De menar att damm och avgaser driver mot husen och påverkar ventilationen, samt att de uppmanar kommunen att hitta en alternativ lösning på parkeringsproblemet. Men enligt Mattias Adolfson har man på flera punkter gjort förändringar.

– Vi redovisade de förändringar som är gjorda utifrån grannarnas synpunkter på det senaste informationsmötet, skriver han.

Samhällsbyggnadsnämnden anser dock att platsen är lämplig för en tillfällig parkering och att det är ett allmänt intresse. De menar att utformningen är varsam och kommer inte att ha en betydande påverkan bostadsområdet.

– Många av grannarna vill inte att det byggs alls. Här väger det allmänna intresset om god tillgänglighet till stadskärnan över, skriver Mattias Adolfson i ett sms.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.