Inställt sammanträde upprör KD-politiker

Kalmar Artikeln publicerades

Trafikstyrelsen i länet ställer in sitt sista sammanträde före valet. Ett beslut som upprör KD-politikern Anders Andersson.

När beskedet kom att Trafikstyrelsen ställt in sitt kommande möte reagerade Anders Andersson, ledamot av styrelsen. I ett brev till styrelsens ordförande, Ulf Nilsson (S) och KLT:s vd Karl-Johan Bodell kräver han svar på varför.

Anders Andersson kräver besked, varför ställs det planerade sammanträdet med Trafikstyrelsen in?
Foto: Roger Carlsson
Anders Andersson kräver besked, varför ställs det planerade sammanträdet med Trafikstyrelsen in?

– Självklart ska inte Trafikstyrelsen sammanträda om det saknas punkter/ärenden att avhandla. Men efter att nu har deltagit i denna styrelse under hela mandatperioden känner jag viss förvåning att det just nu saknas punkter som är brännande och aktuella, säger Anders Andersson.

Ulf Nilsson (S), Trafikstyrelsens ordförande.
Foto: Daniel Svensson
Ulf Nilsson (S), Trafikstyrelsens ordförande.

De tre frågor han nu ställer är:

# Jag vill få redovisat vilka ärenden som var tänkta för trafikstyrelsen den 16 aug.

# Jag vill få en redovisning av de kontakter som tagits med Trafikverket och vilka kontakter och krav som har riktats gentemot regering och ansvarigt departement.

# Slutligen önskar jag en ekonomisk analys för KLT utifrån de bekymmer som vi haft med inställda tåg, förutom de praktiska problem som det inneburit för massor av resenärer.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.