Inget superkommun-pris för Kalmar

KALMAR Artikeln publicerades

Kalmar kommun var nominerad till priset Årets superkommun, men föll på målsnöret mot Varberg.

På onsdagskvällen höll tidningen Dagens samhälles sin årliga samhällsgala i Stockholm. En rad priser delades ut under festligheterna, bland annat utsågs Årets superkommun. Genom att titta på en rad faktorer, som utbildningsnivå, inflyttning och kvalitet på barnomsorg har tidningens journalister försökt slå fast vilken kommuner som drivs mest framgångsrikt och som står bäst rustade för framtiden. Kalmar kommun hade inför galan nominerats som en av tre kommuner som kunde få utmärkelsen i klassen småstad/landsbygdskommun.

Men kommunens representanter fick lämna tillställningen utan pris. Årets superkommun i den aktuella klassen blev i stället Varberg.

Halmstad fick priset i klassen stadsnära kommuner och Stockholm i klassen storstäder.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.