Inbrott för andra natten i rad: ”Det värsta är oron”

SMEDBY Artikeln publicerades
Skadegörelsen är polisanmäld men Benny Karlsson är ändå orolig över att det ska hända igen.
Foto: Gustav Backlund
Skadegörelsen är polisanmäld men Benny Karlsson är ändå orolig över att det ska hända igen.

För andra natten i rad har Smedby BoIK:s klubbhus utsatts för skadegörelse.

– Hundratals timmars jobb förstörs på en halvtimme, säger klubbens ordförande.

Natten till måndagen var det någon som krossade en ruta i kioskdelen av Smedby BOIK:s klubbhus. Allt som stals var chips. Natten efter var det dags igen. Då krossades en ny ruta och inbrottstjuven stal återigen chips och dessutom coca cola.

– De har inte stulit för särskilt stora värden, men självrisken är på nästan 10 000 kronor. Det känns så tråkigt när någon förstör det vi jobbar ideellt med. Speciellt i år har vi lagt jättemycket arbete på att måla och fixa till det inomhus i klubbhuset, samtidigt som vi bygger en aktivitetspark till ungdomarna utanför ihop med kommunen. Hundratals timmars jobb förstörs på en halvtimme, säger Smedby BoIK:s ordförande Benny Karlsson.

Klubbhuset är larmat och det finns lampor med rörelsedetektorer som tänds när någon rör sig utanför. Dessutom ligger det hyfsat centralt i Smedby med bara 40-50 meter till närmaste bostadshus.

– Men de är fräcka. Det värsta är oron. Man ligger med sin telefon på natten och väntar på en signal om att det har larmat, säger Benny Karlsson.

Inbrotten är polisanmälda.