Ilska över KFF:s biljettpriser: ”Hoppas det är guldflarn i wrapen”

KALMAR Artikeln publicerades
Anders Klevsand, marknadschef i Kalmar FF. Till höger AIK:s målvakt Oscar Linnér som sjunger med klacken vid mötet med Elfsborg.
Anders Klevsand, marknadschef i Kalmar FF. Till höger AIK:s målvakt Oscar Linnér som sjunger med klacken vid mötet med Elfsborg.

De sista biljetterna som släpptes enbart för AIK-publiken på onsdagen kostade 695 kronor. Ett pris som fick många AIK-supportrar att vädra sin ilska i sociala medier.

– Det handlar om utbud och efterfrågan, vi hade kunnat höja priset ännu mer, säger Kalmar FF:s marknadschef Anders Klevsand.

Trycket efter biljetter till Kalmar FF – AIK i slutomgången har varit enormt. Många vill vara på plats på Guldgfågeln Arena när Solnalaget har chansen att säkra SM-guldet. De första 3 500 biljetter som släpptes till AIK-publiken sålde, enligt KFF, slut på två timmar. Sedan dess har ytterligare 1 000 biljetter sålts till bortapubliken. Det lär bli mycket svartgult på arenan den 11 november.

– AIK-fansen köper upp många av de allmänna biljetterna också, så det är svårt att säga hur stor del av publiken som kommer att vara bortasupportrar, säger Anders Klevsand.

På onsdagen släpptes ytterligare några hundra biljetter till AIK-fans i anslutning till Borta Stå. Dessa kostade 695 kronor, i priset ingår en wrap och en dricka.

En deal som fått många AIK-supportrar att ilska till. ”Har ni Sveriges godaste wrap?”, frågar en twitter-användare ironiskt. ”Hoppas det är guldflarn i wrapen och cristal i muggen”, skriver en annan. ”700 kronor för en biljett är skandal”, menar en tredje.

Anders Klevsand säger att biljetterna i sektionen i vanliga fall kostar upp emot 450 kronor.

– Men nu ingår det ju wrap och dricka också. Det blir väldigt tryck de här matcherna och vi vill minska köerna till kioskerna.

Men ni har ändå skruvat upp priserna rejält?

– Man ska inte dölja att allt i slutändan handlar om utbud och efterfrågan. Vi hade kunnat höja priset ännu mer, men det här är ändå relativt okej tycker jag, säger Anders Klevsand.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.