Hultman om lokala siffrorna: ”SD går rejält framåt”

Kalmar Artikeln publicerades

Barometern-OT:s Birgitta Hultman ger en snabbanalys av de första lokala siffrorna från riksdagsvalet.

Sverigedemokraterna verkar gå fram rejält i Kalmar län. När cirka en tredjedel av distrikten är räknade är SD största parti i flera av kommunerna. I Högsby, som nu är färdigräknat, får SD 26,7 procent. Man blir därmed näst största parti efter S som får 32,7 procent.

Här kan du själv söka fram dina lokala siffror:

I Hultsfred har Socialdemokraterna gått tillbaka rejält, när 3 av 9 distrikt är räknade. Men S är fortfarande största parti med 26,1 procent. SD hade 23,5 procent.

Sverigedemokraterna går starkt framåt i Nybro. När 4 distrikt av 14 var räknade hade SD 27,6 procent och var största parti. S hamnar på 23,2.

Även i Högsby går Sverigedemokraterna starkt fram. När 3 av 5 distrikt var räknade hade SD 31,1 procent av rösterna, medan S hade backat till 28,2.

När ett av fem distrikt är räknat i riksdagsvalet i Torsås kommun är SD största parti med 27,6 procent, före C med 24,8 och S med 23.3.

Sverigedemokraterna går starkt framåt i Nybro. När 4 distrikt av 14 var räknade hade SD 27,6 procent och var största parti. S hamnar på 23,2.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.