Högsommarvärme på ingång

Kalmar Artikeln publicerades

Varmt och soligt väder på tisdagen. På onsdag kan vädret bli ännu bättre.

– Lokalt kan det bli upp mot 26 grader, säger Moa Hallberg, meteorolog på SMHI.

Varm luft ligger över oss och trots lite moln så har tisdagen överlag varit en solig historia i länet.

På onsdagen stiger temperaturen ytterligare och enligt SMHI ser temperaturen ut att landa på mellan 20–24 grader. Lokalt kan det bli upp emot 26 grader.

– Det kan passera något moln under dagen och väster om Kalmar län passerar ett område med regn som skulle kunna passera in över länet. Men det ser ut som att det blir en hel del sol under dagen, säger Moa Hallberg.

Det innebär att värmerekordet på 26.4 grader, som noterades i Ullared den 26 april, skulle kunna slås.

Enligt SMHI ser värmen ut att peaka på onsdagen. På torsdagen väntas lite regn och det kan även komma lite åska. Temperaturen ser att att hamna på 14-18 grader. Fredagen ser ut att bli en rätt molnig dag med mellan 14–18 grader. Och i helgen väntas vädret blir ganska ostadigt och ganska likt fredagens väder.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.