Helkvällar med Shakespeare - en rolig utmaning

Kalmar Artikeln publicerades
Totalt 29 skådespelare är med i Kulturskolans version av Som ni behagar. Måndag, tisdag och onsdag spelas den i Funkaboskolans matsal.
Foto:Emma Arenius
Totalt 29 skådespelare är med i Kulturskolans version av Som ni behagar. Måndag, tisdag och onsdag spelas den i Funkaboskolans matsal.

Med tre timmars Shakespearekomedi, 100 sidor manus och 29 skådespelare på scenen genomför Kulturskolan sin största teatersatsning någonsin.

Efter månader av repetition, extrainkallade skådespelare samt statister var det dags. I dagarna tre har Kulturskolans dramaelever spelat helaftonsföreställningen Som ni behagar i Funkaboskolans matsal.

Det är teatereleverna själva som propsat på att göra den romantiska komedin som skrevs av William Shakespeare någon gång runt år 1600. Vare sig språket eller längden på pjäsen har avskräckt. Annelie Skogsberg, teaterlärare, är nöjd med elevernas flit.

– Det är definitivt första gången vi ger en så stor föreställning. Jag är glad att jag lät mig övertalas, säger hon.

    Nellie Lorentzon, Erik Georgsson, Josefine Carlström och Saga Nylander är fyra av skådespelarna. Att göra ett stort projekt känns seriöst och roligt, menar de. En verklig utmaning. Och den ganska komplicerade intrigen kokar de elegant ner till en rad.

    – Den handlar om att man får älska vem man vill, förklarar Erik Georgsson.

    Sista föreställningen är på onsdagen.