KLT: ”Vi hoppas Trafikverkets åtgärder har effekt”

Kalmar Artikeln publicerades

KLT:s bussar fastnade i långa köer på Ölandsbron. Något som påverkade kollektivtrafiken på hela Öland.

– Vi hoppas att Trafikverkets åtgärder i dag får trafiken att flyta snabbare, säger Katharina Seijsing på Kalmar läns trafik, KLT.

Bussar som fastnade i måndagskvällens köer blev kraftigt försenade. Värst var det runt klockan 16-19, enligt Katharina Seijsing.

– I snitt var bussarna som skulle över bron då över 30 minuter försenade, några mer än andra. Det drog med sig förseningar till Borgholm och Mörbylånga också. Hela Öland drabbades, säger hon.

Vid brorenoveringen i våras infördes en speciell bussfil och de som valde att pendla med buss fick gratis busskort tillfälligt av KLT.

– Så är det inte denna gång.

Kalmar länstrafik varnar på hemsidan för risker med förseningar då två av fyra körfält är stängda då mittpartiet renoveras på bron från 20 augusti och en månad framåt.

– En del resenärer väljer kanske också att ta färjan Dessi så länge den går, säger Katharina Seijsing.

Hos cykelfärjan Dessis ägare Ressel rederi AB finns inga planer på att utöka tidtabellen mellan Färjestaden och Kalmar på grund av broreparationerna.

– Vi har inte noterat någon ökning i trafiken denna vecka. Kanske kommer mer folk, när dom tröttnat på bilköerna, svarar VD Ulla Ressel i ett mejl.

Sista dagen för färjetrafiken är 29 september. Färjans tidtabell slås fast redan i februari, men den kan ändras om många hör av sig.

– Vi behöver många passagerare som kontakter oss ombord eller via mejl med önskan om förändring av tidtabell.