Här hittar du alla avsnitt av Valresan – tar tempen på länet

Kalmar län Artikeln publicerades

I Valresan åker Barometern-OT:s tv-reporter Jonatan Bergöö till bevakningsområdets alla kommuner för att ta reda på vilka frågor som är viktiga för invånarna där.

ALLT OM VALET:

Valbevakningen på ett och samma ställe – Barometern-OT:s specialsajt om valet.

 

Hultsfred

Hultsfredsborna tycker till om vad som saknas i Hultsfred, hur det är att söka jobb som nyanländ och hur kommunen skött flyktingmottagandet.

Nybro

Beslutet att tillåta biltrafik på Storgatan väcker känslor. Även behovet av äldreboende och bostäder lyfts upp som viktiga lokala frågor inför valet.

 

Oskarshamn

Oskarshamnarna tycker till om allt från fartgupp till parkeringar och Hotell Ett.

 

Torsås

Bedrövliga bussförbindelser från Gullabo och delade meningar om planerna på att slå samman förskoleverksamheten. Åsikterna är många när valresan når sitt fjärde stopp - Torsås.

 

Mönsterås

Svåra vägkorsningar som borde byggas om och för lång väntan på besked om uppehållstillstånd för nyanlända, men också ”mycket bättre än Oskarshamn”. Det är några av åsikterna om hur det är att leva i Mönsterås.

 

Mörbylånga

Lokalborna tycker till om grönområden, förutsättningar på södra Öland och skolsatsningar.

 

Högsby

Lokalborna tycker till om uteblivna butiker, kaoset på Storgatan och Högsbys skamfläck.

 

Kalmar

Kalmarborna tycker till om vården, parkeringsbristen och bostadsbristen.

 

Borgholm

Lokalborna tycker till om brist på vinterevenemang, företagande och behov av köpstarka barnfamiljer.

 

Emmaboda

Lokalborna tycker till om sjukvård, nedlagda affärer och dålig inflyttning.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.