Här är Lars Kaggs rugbybus mot Stagg

Kalmar Artikeln publicerades
Massvis med bilder föreställandes Kaggs maskot Barky med Staggs maskot Simhopparen i koppel hade satts upp inne på skolan.
Foto: Privat
Massvis med bilder föreställandes Kaggs maskot Barky med Staggs maskot Simhopparen i koppel hade satts upp inne på skolan.

Temperaturen inför torsdagens rugby mellan Kagg och Stagg/Jenny stiger.

På tisdagsmorgonen möttes Staggnisterna av en rad bus, utförda av Kaggnisterna.

– Vi tänkte typ att man ska märka att vi varit där och det tycker jag vi lyckades med, säger Olivia Molander, rugbyansvarig på Kagg.

Bland annat hade en Kagg-flagga hissats i flaggstången och en stor banderoll med texten ”Varning för låg intelligens” hade satts upp ovanför entrén. Kagg hade också tagit tillfället i akt att sätta upp en stor mängd med bilder på elevskåpen föreställandes Kaggs maskot ”Barky” med Staggs maskot Simhopparen i koppel.

– Det är ju en liten maktkamp eller vad man ska säga, att vi ska visa att Stagg är lite underlägsna. Det är väl lite så man alltid har använt simhopparen, haha, säger Olivia Molander.

Men buset slutade inte där. Även matsalen fick sin beskärda del. Eftersom det skulle serveras soppa hade de vanliga skedarna bytts ut till förmån för betydligt mindre plastteskedar.

Kagg passade också på att busa med Jenny genom en stor cigarett med texten ”A, B, C, D, E, F och Jenny på filtret”, strategiskt placerad på skolgården.

På tisdagskvällen är det Stagg/Jennys tur att genomföra sitt bus.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.