TV: Han tog en paus mitt i Ironman – för att ta micken och rocka loss

Kalmar Artikeln publicerades
Fredrik Isberg, triathlet från Alvesta, bröt sitt lopp en stund för att riva av en rocklåt i Ironman Kalmar-tappning.
Fredrik Isberg, triathlet från Alvesta, bröt sitt lopp en stund för att riva av en rocklåt i Ironman Kalmar-tappning.

Efter att ha simmat nästan 4 kilometer och cyklat 180 gjorde Fredrik Isberg från Alvesta ett stopp i Berga, mitt under marathonet, för att sjunga med i Neil Youngs ”Keep on Rockin' in the Free World”.

– Jag gick helt enkelt fram och frågade om jag fick sjunga med i låten. Det var en välkommen paus. Jag hade lite ont och det var skönt att göra något annat. Jag ska säga att nästa kilometer blev väldigt lätt att springa, säger Fredrik Isberg.

TV: Här kan du se Fredrik Isberg rocka loss:

Det var det lokala rockbandet Love & Hate med kalmarsångerskan Annika Lennartsson i täten som lät Fredrik Isberg greppa micken under lördagen. Över löparens läppar rann sedan en helt annan text än den som erfarna Neil Young-lyssnare är vana vid. ”Rocking in the Free World” förvandlades till ”Running in the Ironman”.

– Det var helt och hållet spontant. Jag har sjungit i rockband förr. I trakterna kring Helsingborg och lite på bröllop och begravningar och sådär, säger Fredrik Isberg.

Annika Lennartsson berättar:

– Vi tänkte spela några låtar på skoj, för att peppa triathleterna. Men vi fick sån härlig respons från alla deltagarna plus publik som stod längs med vägen att det slutade med spelning från 12–19. Det var många glada miner, tummen upp och high fives. Höjdpunkten var två triatleter som stannade och sjöng med oss! Dels var det Fredrik, men även en dansk man.

 

LÄS MER: Här kan du läsa mer om feststämningen i Berga:

 

LÄS MER: Så var Ironman Kalmar:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.