Han har egen polisbil

Figeholm Artikeln publicerades
Anders Johansson har renoverat upp en gammal polisbil från 1967. ”Den väcker mycket uppmärksamhet och skapar glada miner”, säger han.
Foto:Jonatan Bergöö
Anders Johansson har renoverat upp en gammal polisbil från 1967. ”Den väcker mycket uppmärksamhet och skapar glada miner”, säger han.

Förr kördes den av poliser i Stockholm. Numera rullar polisbilen glänsande längs gatorna i Figeholm tack vare entusiasten Anders Johansson.

Det är inte vilken Volvo Amazon som helst. Det är en riktig polisbil från 1967 som användes i tjänst i Stockholm. De senaste två åren har Anders Johansson i Figeholm lagt åtskilliga timmar på att renovera upp den.

– Jag köpte den för tre år sen och då var den ett vrak. Jag har lagt många timmar på att laga rost på den. Den har stått bakom en ladugård i gräset i 25 år och det mår inte bilen så bra av, säger Anders Johansson.

Han kör den inte till vardags, mest blir det resor till olika bilträffar. Till exempel vann han första pris på Brädholmen i Oskarshamn under en bilträff.

– Den väcker mycket uppmärksamhet och skapar glada miner. Folk vinkar och gör tummen upp.

Till bilen har han även ett polissläp, samt riktiga polisspadar som användes till att dirigera trafik. Än är den inte helt återställd till originalskick. Bland annat ska framsätena kläs om och dörrsidorna bytas ut.

– Det får bli vinterns jobb, säger Anders Johansson.