Han blev Årets mentor i länet

Kalmar Artikeln publicerades
Anders Myrbäck har utsett till Årets mentor av Almi.
Foto:Jörgen Ström
Anders Myrbäck har utsett till Årets mentor av Almi.

Anders Myrbäck från IT-bolaget Atea i Kalmar har utsetts till Årets mentor av Almi i kategorin tillväxtföretag. Nu väntar riksfinal i Stockholm för pristagaren.

Almi har haft ett 20-tal mentorer igång i länet till olika företag. Anders Myrbäck har varit mentor till Niklas Nordheim och Filip Klasson som driver det snabbväxande Hatstore Scandinavia i Smedby.

– En jätteära att vinna priset förstås. Jag har varit mentor i olika sammanhang och har själv en mentor. Det är viktigt att ha någon att bolla vardagsproblem med. Det är ofta samma frågor som dyker upp vare sig man driver ett företag med fem anställda eller med 1 000 anställda, säger Anders Myrbäck.

För Hatstore Scandinavia har betydelsen av en bra mentor varit stor.

– Både jag och Filip är självlärda inom företagande och att ha någon att bolla problem med är ovärderligt. Anders har alltid varit tillgänglig och kommit med kloka råd, säger Niklas Nordheim.

Hatstore Scandinavia säljer kepsar och mössor på nätet och har sedan starten 2012 haft en enorm utveckling. I fjol omsattes 30 miljoner kronor och 20 personer jobbar nu i företaget. Utvecklingen fortsätter uppåt.

– Vi ökar i år också och nu börjar vi snegla på nya lokaler i Kalmar eller här i Smedby. Men vi kommer att vara kvar här ett år till i alla fall, säger Niklas Nordheim som nu också själv fått blodad tand med mentorskap.

– Det är något jag själv brinner för och kommer nu att vara mentor åt UF-företag. Mentorskap är något som alla borde testa, säger han.

Den nationella finalen för Årets mentorer äger rum 10 november i samband med Starta Eget-mässan. Anders Myrbäck får då konkurrens av samtliga länsvinnare i landet.