Hagevi får fint stipendium

Kalmar/Växjö Artikeln publicerades
Magnus Hagevi är professor i statsvetenskap vid Linnéuniversitetet.
Foto: Filip Sjöfors
Magnus Hagevi är professor i statsvetenskap vid Linnéuniversitetet.

Magnus Hagevi, professor i statsvetenskap vid Linnéuniversitetet, belönas med Hans Wieslander-priset för sin forskning om politiskt beteende, opinion och partier.

– Det är en stor glädje som berör mig personligen. Wieslander är en av författarna till boken Sverige efter 1900, en bok som intresserade mig oerhört när jag var statsvetarstudent. Den har inspirerat mig att undervisa om svensk politisk historia, säger Magnus Hagevi i ett pressmeddelande.

Hagevi får priset för sin ”innovativa forskning om politiska beteenden, politisk opinion och partier, med ett speciellt fokus på samspelet mellan religiös och politisk förändring”.

Hans Wieslander var statsvetare och rektor vid Högskolan i Växjö och en av de drivande bakom utvecklingen till dagens Linnéuniversitet. Priset delas ut av Hans Wieslanders stipendiefond.

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.