Hade över 600 narkotikaklassade tabletter - åtalas

Kalmar Artikeln publicerades
Mannen ska ha haft påsar med tabletter nertryckta i cigarettpaket i innerfickan när han greps.
Foto: Polisens förundersökningsprotokoll
Mannen ska ha haft påsar med tabletter nertryckta i cigarettpaket i innerfickan när han greps.

En 24-årig man åtalas för flera narkotikabrott, bland annat ska han ha haft drygt 600 tabletter som åklagaren menar att han tänkte sälja.

Mannen togs till polishuset efter att ha blivit envarsgripen i mars förra året. Då ska han enligt förundersökningen ha talat segt och osammanhängande. Därför misstänks han för ringa narkotikabrott, eftersom han visade tecken på narkotikapåverkan. Han erkände i förhör då att han hade tagit läkemedel men har hela tiden nekat till att de små påsarna med tabletter som han hade i cigarettpaket i jackan var ämnade att säljas.

26-åringen hade ett knogjärn med sig när han fördes till polishuset och åtalas misstänkt för brott mot knivlagen på grund av det. Till en början menade han att det inte gick att förneka det brottet eftersom han hade knogjärnet i fickan. Varför han hade det kunde han inte förklara. I senare förhör säger han att han vet att han har erkänt, men att han inte vet varför.

Vid ett tillfälle i april 2018 omhändertogs 26-åringen av polis efter att de fattat misstankar om att han var narkotikapåverkad. Det rubriceras som två fall av ringa narkotikabrott, dels bruk och dels innehav eftersom han hade amfetamin på sig. De brotten kan han varken erkänna eller förneka. Även vid ett tillfälle i maj 2018 misstänks han ha brukat narkotika, men det förnekar han.