Gratis glass när hamnen invigdes

Kalmar Artikeln publicerades

Solen sken, en liten miniorkester spelade, mjukglassen var gratis och kommunalrådet klippte av det blågula bandet.

Gratis glass och musik när hamnen invigdes
Därmed var gästhamnen i Kalmar invigd. Det vill säga, inte hamnen egentligen. Utan alla de mindre, men betydelsefulla förbättringar som gjorts som ett led i att åter vända Kalmar mot vattnet.
Det har gått snabbt. I vintras skrev Destination Kalmars ordförande Johan Persson till kommunalrådet Johan Persson att det var dags att ta ett ryck med att utveckla gästhamnen.
Så nu finns nya flytbryggor för fler båtar. I flera år har det hänt att båtar inte kunnat lägga till på grund av platsbrist. Dansbryggan invigdes redan häromveckan. Nya bryggor har byggts längs kajen så att man kan gå hela vägen runt. Gångstråket på land har snyggats upp och en ny anläggning för rening av dagvatten har byggts.
Köpcentrat Baronens ägare har dragit sitt strå till stacken genom att erbjuda sex nya små butiker som är vända mot vattnet. Där ska bland annat säljas redan nämnda mjukglass, rökt fisk och mat från Brasilien.
Och sist men inte minst, har sightseeingsbåten Flundran fått en egen båtplats som gör det lättare att stiga i och ur båten.