Grannöverklagan avslås – bastionsarenan kan byggas

KALMAR Artikeln publicerades
Så här ska amfiteatern i Bastionen på Kvarnholmen i Kalmar se ut när den står klar, enligt bygglovet.
Foto: Tengboms
Så här ska amfiteatern i Bastionen på Kvarnholmen i Kalmar se ut när den står klar, enligt bygglovet.

Det utfärdade bygglovet för den nya amfiteatern i Bastionen är varken jäv eller strider mot detaljplanen.

Det anser länsstyrelsen som avslår grannens överklagan.

Bygget av den planerade amfiteatern i Bastionen i centrala Kalmar kan fortskrida. Länsstyrelsen avslår nämligen den överklagan som en granne till platsen lämnat in.

Grannen, som äger en fastighet med hyresgäster i närheten, ifrågasatte flera punkter i sin överklagan. Den överklagande hävdade bland annat att arenaprojektet strider mot detaljplanen, att tillgängligheten kommer att minska på platsen och att det har förekommit jäv när beslutet om bygglov togs.

Men länsstyrelsen tillbakavisar alla delar av kritiken och skriver i sitt beslut att det inte ”framkommit något annat i ärendet som föranleder en annan bedömning” och avslår överklagandet.

Läs mer om ärendet:

Välkommen att kommentera Har du synpunkter på eller reflektioner kring det som sägs i texten? Välkommen att skriva en kommentar via tjänsten Ifrågasätt. Tänk på att hålla dig till ämnet och diskutera i god ton. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Kritisera och bemöt gärna argumenten men tänk på att inte angripa personen bakom åsikten. Barometern Oskarshamns-Tidningen och Ifrågasätt förbehåller oss rätten att ta bort kommentarer vi bedömer som olämpliga.